Overskudsmor på reserve tank

Vi står alle i samme bås. Vi skal alle forholde os til den samme ting, nemlig covid-19. Vi står alle i denne mega hektiske, kaotiske og mareridt ligende situation. Ingen ved hvornår dette vanvid stopper? Det eneste vi kan gøre er, at følge sundhedstyrelsens anvisninger. Som forældre, er det bare super hårdt! børn der kravler på væggene, børn der kræver din opmærksomhed 24/7. nogle er både mor/far og skolelærer samtidig. Hold nu kæft, jeg tager hatten af, for alle os forældre! Vi må altså lige klappe og selv på skulderen.

Herhjemme er det mig, der har tjansen om at passe på vores børn, i dagstimerne. B er på job, da han arbejder, som slagter i supermarked, så han skal afsted hver morgen. Jeg er jo barsel, og det rør mig heller ikke, at det er mig som står med “lorten” -men med en 2 årig dreng, som er vant til 9 andre børn og en masse aktivitet i dagplejen, så skal der altså løbes stærkt, for at kunne følge med i hans tempo!

Kreativitet på højt plan

For overhovedet, at kunne følge med i hans tempo, skal der en masse kreativitet til. Noget der kan aktivere ham og noget som, han kan lærer af og udfolde sig i. Nu har vi kørt i lidt over en uge, med det her lock down og jeg er mildest talt ved, at give op på min kreativitet. Ved snart ikke hvad vi skal finde på, eller hvor jeg skal finde inspiration. Emil har bare krudt i måsen. Han er fræk og hører sjældent aldrig helt efter. Har set så mange, lave de her små huler, af stræk lagener, hvor på de overhælder det med, en masse farvede pastaskruer eller bønner. Det ser enormt hyggeligt og lærerigt ud. Jeg ved bare, at hvis jeg serverede det for Emil, ville jeg kunne finde pastaskruer langt ind i år 2022!! Det ville altså være, alle andre steder, end lige på det hvide lagen. Sådan tænker jeg bare, med rigtig mange af de sjove og kreative lege.

men men… Vi har dog lavet en masse sjove ting, hvor fantasien har fået frit spil. Emil elsker at tegne, især i hans malebøger. Han kan nogle gange sidde og fantaser sig til en historie, om de forskellige tegninger i malebøgerne. Han er fuld af røverhistorier og det er så fantastisk, at følge med i hans udvikling og hans personlighed. Vi har brugt en af dagene på, at tegne vores egen lille by. En by med en masse veje, hvorpå han kan kører med hans elskede biler, for er der noget han elsker, så er det ALT med en motor! Selvom vores lille by er tegnet, på helt almindeligt A4 papir, som bare er klistret sammen med tape, så holder den endnu her på 4 dagen. Emma har ellers haft fat i det og bidt lidt i hjørnerne, men den fungere stadig. Hvis ikke det holder så længe, skidt pyt! Vi kan altid tegne en ny by.

Udover at tegne har vi også malet. Vi fik en mega god inspiration. Komme papir eller andet malebart, i en gennemsigtig pose, med dutter af maling på selve papiret. Luk posen til og vupti, så er der ikke noget svineri. Det er da noget enhver mor, kun kan elske! En fin og enkel kreativitet, hvor selv de aller mindste kan være med. Emma fik sin egen at sidde med, dog var det mere spændende, at prøve og spise det, end at klaske på malingen.

Helt obligatorisk, har vi som alle andre også bagt boller, kage og cookies. Gået lage ture (uden at mødes med andre) været i haven (dog har vi kun en lille teresse) Ja jeg føler faktisk vi har været lidt omkring, men denne uge venter på os og der venter os en masse nye kreativiteter. Jeg har en liste så lang, men nogle af de ting som er i vente er fx modellervoks, trylledej, gækkebrev, skrive postkort til bedsteforældre, tegne tegninger til bedsteforældre, så karse i æggebakker, male på æggebakker, lave en kuglebane ud af tomme toiletpapirsuller og køkkenruller m.fl.

Hvis du lige sidder og tænker, du har en skide god idé, til en aktivitet, så kommenter endelig!

Jeg prøver virkelig, at være så positiv som muligt, midt i alt det her kaos. Positiv over, at jeg har mere tid sammen med Emil, end jeg plejer at have. Selvom denne tid, er frygtelig og jeg ønsker på ingen måde, at den burde være kommet, så den tid jeg har med Emil nu, kommer aldrig tilbage -Netop det, vil jeg aldrig være foruden! Vi er sammen, på en helt ny måde og jeg oplever ham, på en helt ny måde. Det er fantastisk og jeg er så pisse stolt som mor, at se sit barn vokse og udvikle sig, så enormt hurtigt er guld værd.

Samtidig er det også bare, som sagt pisse hårdt! Små børn, kræver bare utrolig meget og herhjemme er der to. Emil der skal aktiveres og Emma de ikke vil sidde alene, HURRA for kaffe! Selvom den altid ender med, at blive lunken og jeg må hælde den ud. Nogle dage, skal der tælles til ti, et par gange og andre dage går bare som en drøm, WELCOME TO PARENTS LIFE, I KNOW!!

Efter lidt over en uge, skal jeg stadig være total overskudsmor. Jeg har stadig en dreng, med krudt i måsen og som rigtig gerne, vil aktiveres til det yderste (synes moren her, så sover han bedre) For dælen da, efter en uge så kører man altså lidt på reserve tanken nu. Håber der kan blive fyldt lidt op, på energi kontoen, for der sku’ lang vej endnu. Hvis vi alle skal komme helskindet igennem dette, så HUSK:

Være sammen, hver for sig -Vi kan godt!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen